Du har bestämt dig för att skapa egna smycken. Kanske har du alltid haft ett intresse för smyckestillverkning eller så har du fått en ny hobby som vuxit fram. Oavsett anledningen till att du vill skapa smycken så finns det busenkla sätt att komma igång.

Om du har skapat tidigare kanske du redan har en bra butik som du brukar köpa ditt material från. Du har säkerligen jobbat med många olika typer av trådar och pärlor sedan tidigare och vet exakt vad du vill ha. Som nybörjare kan det dock vara betydligt svårare att komma igång och även om utbudet i en pysselaffär är stort, så är det svårt att veta exakt vad man behöver.

Tillhör du den sistnämnda gruppen av människor bör du fortsätta att läsa vidare. Vi vill nämligen tipsa om att använda sig av olika typer av startkit för att komma igång. På marknaden finns det mängder av startkit att välja mellan, t.ex. för den som vill använda sig av pärlor, den som vill skapa örhängen eller den som vill fokusera på halsband och armband. Vad startkitet innehåller beror naturligtvis på vilken affär som du vänder dig till och vilken typ av smycken som du vill skapa.

För den som vill, finns även startkit med olika typer av pärlor. Du behöver alltså inte köpa in 200 pärlor av varje sort, utan kan välja ett kit med pärlor som du föredrar vad gäller storlek, färg och form. Köper du in ett startkit med hängen och krokar och sedan ett startkit med diverse pärlor, har du allt du behöver för att skapa nya smycken direkt.

Naturligtvis behöver man inte vara nybörjare för att använda sig av startkit, men det är starkt rekommenderat för de som aldrig har arbetat med smyckestillverkning tidigare. Som erfaren tillverkare kan startkit vara bra, just eftersom man får allt serverat och i lagom stor upplaga.