Örhängen har sedan en mycket lång tid tillbaka i tiden varit populära och väldigt uppskattade. Utseendet och modet när det kommer till örhängen har naturligtvis varierat väldigt mycket under alla år, men grunden är fortfarande detsamma, att pryda sina öron med vackra smycken.

Eftersom öronen sitter på huvudet så blir örhängena man bär gärna ett starkt blickfång. Beroende på vilken typ av örhängen man har kan intrycket vara starkt eller mer diskret. Idag finns det många olika typer av örhängen att välja mellan och naturligtvis även tillbehör och redskap för den som vill tillverka sina egna.

Att skapa sina egna örhängen kan låta knepigt, men är faktiskt enklare än man kan tro beroende på vilken typ av design som man önskar. Här finns det möjlighet att använda sig av strass-stenar, pärlor, kedjor, hängen och allt därtill. Det enda som kan begränsa dig och ditt skapande är din kunskap och fantasi.

Den franska öron-kroken är kanske den mest populära att använda sig av. För den som inte vet hur en sådan ser ut så kan man enkelt förklara det som ett smycke som hänger en bit nedanför örat. Fördelen med denna typ av grund är att den är mycket enkel att använda sig av och kostar heller inte mycket att köpa in. Det enda man behöver göra är att med hjälp av en tång eller händerna öppna den lilla öglan, trä på smycket eller pärlorna och föra dessa hela vägen ned på kroken till “låset”. För att du ska vara säker på att smycket sitter som det ska och för att pärlorna eller stenarna inte ramlar av, så behöver du se till att klämma till det lilla o-formade låset. Örhänget är nu klart att användas och du kan stoltsera med din egen skapelse vart och när helst du känner för det.