Majoriteten av alla barn, flickor som pojkar, tycker om att leka med pärlor. Detta gäller kanske främst när barnen är i en lägre ålder, men för vissa följer intresset med även upp i äldre år. Att leka med leksaker som du hittar hos scanditoy.se och skapa med pärlor är ett utmärkt sätt för barnet att träna på att hantera små och pyssliga saker, samtidigt som barnet får vara kreativt och skapa ett halsband eller armband som de själva kan känna sig nöjda med och även bära.

Det skiljer dock en hel del mellan pärlor för barn och pärlor för äldre barn och vuxna. Vill man underhålla ett mindre barn med pärlor är det otroligt viktigt att man alltid är närvarande och att pärlorna inte är för små. Barn under en viss ålder bör inte leka med pärlor överhuvudtaget, då en liten pärla i munnen snabbt kan leda till allvarliga problem.

När barnet är lite större och förstår innebörden med pärlor blir allt roligare. Det finns mängder av fantastiskt fina och riktigt innovativa pärlor på marknaden att använda sig av. Barn brukar generellt sett gilla pärlor av starkare färger, med glitter eller kanske i form av djur, blommor eller dinosaurier. Det är det som är det absolut bästa med pärlor för barn, att det inte finns några som helst gränser för fantasin.

Vilka pärlor som ett barn föredrar mest är dock väldigt individuellt. Som förälder kan du vara med och föda och utveckla barnets intresse för pärlor, genom att själv sitta med och skapa tillsammans. När ni gör detta får ni inte bara möjlighet att spendera kvalitetstid tillsammans, utan du som förälder får även se hur ditt barn arbetar med pärlor och hur barnet utvecklas när det kommer till skapande och kreativitet.

Tips! Anpassa “tråden” efter barnets ålder. Ett litet barn kan ha svårt med mjukare trådar och kan istället föredrar en hårdare tråd i plast eller kanske till och med en vajer.