Att skapa sitt eget halsband är verkligen lättare än man kan tro. Dessutom är det fruktansvärt roligt och med rätt typ av redskap och tillbehör kan halsbandet verkligen se professionellt tillverkat ut. Du kan själv välja om du vill använda dig av pärlor, olika ädelstenar eller varför inte sötvattenspärlor, trä, krokar eller snäckskal för ett somrigt och exotiskt halsband?

Det bästa man kan göra när man vill komma igång med skapandet av ett halsband är att vända sig till en butik som säljer kvalitetsredskap och tillbehör. Välj gärna en butik som har så stort utbud som möjligt, så att du även kan få inspiration medan du letar efter de saker du redan vet med dig att du vill ha. En eller flera tänger kan vara bra beroende på vilket material man arbetar med och även tråd eller olika slag kan komma till stor användning.

Några tips på vägen till ditt färdiga halsband! Vill du använda dig av sten-pärlor när du trär ditt halsband så är det alltid bäst att använda sig av en vajer som grund. En vajer är mycket stark och tålig, men kan vara känslig för att brytas och bör därför förvaras hängande när resultatet är klart. Stenpärlor på en vajer är dock aldrig rekommenderat att duscha med och inte heller att gå till sängs med. Anledningen till detta är att det kan vara otroligt lätt att fastna i halsbandet, men även att smyckena snabbare blir smutsiga och ofräscha.

Det andra tipset som vi vill skänka med oss av är att alltid börja med att montera fast ena sidan av låset innan du börjar att trä ditt halsband. Innan du börjar använda dig av de pärlor som du vill ska synas, så sätter du en mindre “klämpärla” längst ned mot låset. Kom ihåg att du med hjälp av en tång behöver klämma till kläm-pärlan så att den blir platt och håller fast lås och tråd på ett säkert sätt.